Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

MHC Ede Obligatieleningen.

14-3-2016
Nieuwsafbeelding

OBLIGATIELENING MHC Ede 

Doet u mee?

(1,5% vijf jaar vast, 2% tien jaar vast met kans op uitloting)


Beste leden van MHC Ede,

De bouw van het nieuwe clubhuis gaat binnenkort beginnen. De kosten van het nieuwe clubhuis zijn begroot op € 950.000. MHC EDE heeft €400.000,- subsidie gekregen voor de kleedkamers en een toezegging van een hypotheek van€400.000,- van de Rabobank. In de B.A.L.V. die we op 3 januari 2015 bijeengeroepen hebben, heeft u toestemming gegeven voor de bouwkosten, de meerjarenbegroting en toestemming voor de obligatielening.

MHC Ede is financieel gezond en de liquiditeit ziet er de komende jaren ook goed uit. MAAR, we moeten NU de investeringen doen mede gefinancierd door middel van een obligatielening. 

Om de nieuwbouw te realiseren hebben we nog ca. €100.000,- nodig. Een belangrijk deel zal uit acties van de leden moeten komen en schenkingen (natura). Het overige deel zal op de hierboven genoemde wijze moeten worden vergaard.

Het bestuur zou graag zien dat er zoveel mogelijk mensen meedoen, DOET U MEE?


DE MHC EDE OBLIGATIELENING IN HET KORT


  • We hebben obligaties van €1.000 en €2.500 per stuk. Meerdere obligaties afnemen is mogelijk.
  • Je leent aan MHC Ede een bedrag dat je zelf wilt. 
  • Obligaties met een vaste looptijd van 5 jaar met een rente van 1,5%
  • Obligaties met een looptijd van maximaal 10 jaar met een rente van 2%. Uitloting zal mogelijk zijn gedurende de looptijd.
  • Obligaties zijn zakelijk of in privé af te nemen.
  • Vervroegde terugbetaling gaat d.m.v. loting door het bestuur. Er is een optie om aan te geven het geld in een bepaald jaar terug te wil hebben (zie reglement).
  • De administratie rondom deze obligatielening wordt door het bestuur gedaan onder notarieel toezicht.


EEN OBLIGATIELENING
Een obligatielening is een oud en veel beproefd gebruik bij verenigingen als middel voor een zogenaamde "crowdfunding”: als we allemaal een klein deel van ons spaargeld inzetten voor de obligatielening, hebben we de bank niet extra nodig. In ruil voor het verstrekte geldbedrag krijgen de deelnemers een schuldbewijs. Dit wordt ook wel een obligatie genoemd. Dit schuldbewijs geldt als bewijs van deelname aan de obligatielening. Bij MHC Ede hebben we twee soorten obligaties met een waarde van €1.000,- en €2.500,- per stuk. Als u voor een hoger bedrag wilt deelnemen kunt u meerdere obligaties nemen. De bedragen die nu toegezegd zijn liggen tussen de €1.000 - €10.000. Deze obligatieleningen is een belegging buiten het toezicht van de AFM.


RENTEBEPALING OBLIGATIE
MHC Ede geeft obligatiebewijzen uit op naam. Dit betekent dat op het obligatiebewijs de naam en het adres van de obligatiehouder staan vermeld. Daarnaast staat ook de omvang van de obligatie (€1.000,- of €2.500,-) en de enkelvoudig berekende rente van 1,5% of 2% per jaar vermeld. Eens per jaar op 1 juli (eerste keer in juli 2017) wordt door de penningmeester de rente aan de obligatiehouders uitbetaald. Als u meerdere obligaties heeft ontvangt u het keer het rentebedrag naar rato. 


AFLOSSING OBLIGATIE
De looptijd van de obligatieleningen is dus 5 of 10 jaar. Voor de leningen met een looptijd van 10 jaar geld dat via een loting kan worden bepaald welke deelnemers vervroegd terugkrijgen. De loting zal door het bestuur worden gedaan worden onder notarieel toezicht. De penningmeester zal vervolgens de uitgelote nummers hierover berichten. Tegen inlevering van het originele obligatiebewijs ontvangt de deelnemer zijn inleg terug. Het is normaal niet mogelijk uw obligatie tussentijds op te eisen. U moet wachten tot u bent uitgeloot. Bij een door het Bestuur geaccepteerde dringende reden kan toch tussentijdse aflossing plaatsvinden. Ook kan aangegeven worden of uitloting in een bepaald jaar gewenst is. Een obligatie wordt altijd afgelost. Mocht de obligatiehouder tussentijds overlijden dan wordt de betaling bij uitloting verricht aan de erfgenamen. 


TIP: FISCALE ASPECTEN VAN OBLIGATIELENINGEN EN EVENTUELE SCHENKING
Een aantal leden van MHC Ede die reeds hebben toegezegd schenken de obligatielening aan hun kinderen. Veel ouders schenken jaarlijks aan hun kinderen een geldbedrag, omdat deze schenkingen tot €5.304 (2016) per jaar per kind zijn vrijgesteld voor de schenkbelasting. Een obligatie kan hiervoor een goed alternatief zijn. Schenkt u een obligatie? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan MHC Ede, zodat de nieuwe obligatiehouder geregistreerd kan worden. Bij uw belastingaangifte dient u de obligatielening in Box 3 aan te geven. De obligatielening wordt namelijk gezien als een bezitting.


REGLEMENT OBLIGATIELENING
Op deze obligatielening is het Reglement Obligatielening Mixed Hockey Club Ede van toepassing. Het reglement treft u aan op de achterkant van het aan te vragen deelnameformulier en op www.MHC-Ede.nl in het artikel OBLIGATIELENING. 


TEVEEL OF TE WEINIG OPBRENGST
Het streefbedrag van de obligatielening is €100.000,-. waarvan maximaal 30.000 euro voor een obligatielening van 5 jaar. Samen met de Subsidie en de af te sluiten hypotheek, eigen middelen én met de arbeidsinzet van de leden zelf is dat toereikend om het bouwplan te realiseren. Mocht het streefbedrag van de obligatielening niet worden gehaald worden, dan zal in het uiterste geval het ambitieniveau van de plannen naar beneden moeten worden bijgesteld moeten worden. Indien de opbrengst hoger is dan het streefbedrag zullen de hoogste inschrijvingen een lager bedrag toegewezen krijgen. Het bestuur streeft naar een brede betrokkenheid.


DEELNAME EN INSCHRIJVING
Iedereen die MHC Ede een warm hart toedraagt kan deelnemen. Inschrijving kan door middel van het invullen en inleveren van het deelnameformulier (www.MHC-Ede.nl). De inschrijving sluit op 30 mei 2016. De betaling van de obligatie dient na toekenning uiterlijk te geschieden op 1 juli 2016 op bankrekening NL18 RABO 037 70 83 836 t.n.v. Mixed Hockey Club Ede o.v.v. Obligatielening MHC Ede en uw obligatienummers.


MEER WETEN?
Heeft u vragen of wilt u meer weten over de plannen en financiën van MHC Ede? Mail uw vraag naar [email protected] of MELDT U AAN voor een van de informatiebijeenkomsten die worden gehouden op:

  • DINSDAGAVOND 29 MAART 2016 van 20.00-20.30 uur.
  • WOENSDAGAVOND 4 APRIL 2016 van 20.00-20.30 uur.



Namens bestuur MHC Ede,

Alex Kiffen en Koert Kamphuisen