Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

hockey_zaalhockey_veldhockey_verschillen

Spelregelwijzigingen zaalhockey (2015-2016)

Dit seizoen zullen in de zaal de volgende spelregelwijzigingen door de KNHB worden doorgevoerd:

1. De lange corner in de zaal! Net als op het veld, als de bal over de achterlijn gaat en is aangeraakt door de verdedigende partij, dan mag de aanvallende ploeg de bal nemen op de middellijn ter hoogte van waar de bal over de achterlijn is gegaan.

2.   Zaalhockey wordt weer 6 tegen 6, zowel bij de junioren als bij de senioren.

3.   Mondbescherming (bitje) is net als bij veldhockey verplicht voor alle veldspelers.

4.   Het aantal momenten waarop een keeper mag worden gewisseld is net als vorig seizoen gelimiteerd tot maximaal twee momenten. Alleen het wisselen van een volledig uitgeruste keeper met een andere volledig uitgeruste keeper telt niet langer mee als wisselmoment. LET OP weer terug wisselen van de vliegende voor een vaste keep is het tweede wisselmoment.

5.   Een speler die in balbezit is mag niet opgesloten worden in de hoek van het veld of aan de zijbalk door tegenstanders met hun stick plat op de grond. Tegenstanders moeten een opening laten waardoor de bal kan worden gespeeld.

6.   Een groene kaart voor een speler betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van 1 minuut.

7.    Een vrije push dichtbij de cirkelrand wordt niet meer teruggelegd tot 3 meter buiten de cirkel maar genomen op de plaats van de overtreding. Voordat de bal echter de cirkel in gespeeld mag worden moet deze: 

-          drie meter hebben gerold, of

-          geraakt zijn door een tegenstander, of

-          eerst de balk hebben geraakt. 

Klik op onderstaande link om het document op te roepen.


Belangrijkste verschillen Veld en Zaalhockey