Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

Arbitrage

Arbitrage


Arbitrage is onlosmakelijk verbonden met onze sport. Zonder scheidsrechters of spelleiders kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden. We verwachten van iedere speler van MHC Ede dat hij of zij wedstrijden fluit: 

Om scheidsrechter te mogen zijn moet je een scheidsrechterskaart hebben. Het halen van een scheidsrechterskaart is daarom vanaf 16 jaar verplicht. Op deze manier kunnen (en moeten) zij hun steentje bijdragen aan onze hockeyclub. 

De consequentie van het niet hebben van een scheidsrechterskaart is het niet mogen spelen van officiĆ«le wedstrijden. (De enige uitzondering is als je pas in de A of in de senioren lid bent geworden, je hebt dan tot maximaal 1 jaar de tijd om een kaart te halen). 

Voor iedere wedstrijd zijn één (jongste jeugd) of twee scheidsrechters (elftallen en D8) nodig. Bij de jongste jeugd hebben we het liever over een spelleider omdat het hier naast het zo goed mogelijk toepassen van de spelregels gaat om het begeleiden van de wedstrijd. Voor sommige wedstrijden worden door de Bond Bondsscheidsrechters aangewezen.