Jongste jeugd

Junioren

Senioren

13147737_1009200639160197_1784907665118816965_o.jpg veldzijde (klein).jpg voorkant site 2.png voorkant site.png voorzijde (klein).jpg

Arbitrage

Arbitrage


Arbitrage is onlosmakelijk verbonden met onze sport. Zonder scheidsrechters of spelleiders kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden. We verwachten van iedere speler van MHC Ede dat hij of zij wedstrijden fluit: 

Om scheidsrechter te mogen zijn moet je een scheidsrechterskaart hebben. Het halen van een scheidsrechterskaart is daarom vanaf 16 jaar verplicht. Op deze manier kunnen (en moeten) zij hun steentje bijdragen aan onze hockeyclub. 

De consequentie van het niet hebben van een scheidsrechterskaart is het niet mogen spelen van officiĆ«le wedstrijden. (De enige uitzondering is als je pas in de A of in de senioren lid bent geworden, je hebt dan tot maximaal 1 jaar de tijd om een kaart te halen). 

Voor iedere wedstrijd zijn één (jongste jeugd) of twee scheidsrechters (elftallen en D8) nodig. Bij de jongste jeugd hebben we het liever over een spelleider omdat het hier naast het zo goed mogelijk toepassen van de spelregels gaat om het begeleiden van de wedstrijd. Voor sommige wedstrijden worden door de Bond Bondsscheidsrechters aangewezen.