Jongste jeugd

Junioren

Senioren

13147737_1009200639160197_1784907665118816965_o.jpg veldzijde (klein).jpg voorkant site 2.png voorkant site.png voorzijde (klein).jpg

Informatie over teamindelingen jeugdelftallen seizoen 2018-2019

13-3-2018
Nieuwsafbeelding

Beste jeugdspeler/-speelster,

Voor het volgende seizoen zijn wij achter de schermen al druk bezig om de jeugdteams op een voor iedereen zo goed mogelijke manier in te delen. Een team indeling moet zodanig zijn dat iedere speler/speelster de mogelijkheden heeft om te leren zich te verbinden aan zijn team, zijn talenten te ontwikkelen en zichzelf weet te reguleren. Het is onze ambitie om het beste uit ieder kind te halen, om met elkaar hun talenten te ontdekken en te helpen ontwikkelen en om de juiste sportieve mentaliteit te helpen vormen.

Om teams zo evenwichtig mogelijk in te delen, selecteren wij een hele leeftijdscategorie door op sterkte, d.w.z. het 1e team is het sterkste team, het 2e zit daar net onder, etc. Dit is volgens het beleid van de KNHB. Mocht een speler of speelster liever bij een vriend of vriendin in een team spelen, kan hier rekening mee gehouden worden. Dit kan wel betekenen dat één van de twee spelers/speelsters in een lager team komt te spelen dan volgens de indeling op sterkte.

In de selectieteams per leeftijdscategorie spelen in beginsel die spelers die er uitspringen op:

§  Beleving (houding en gedrag: ambitie, doorzettingsvermogen, zelfsturing en -reflectie,coachbaarheid, respect, mentaliteit, motivatie, inzet, plannen, aanwezigheid, op tijd komen).

§  Kwaliteit (technische balvaardigheid, snelheid, fysieke en motorische eigenschappen, inzicht). Daarnaast kan er gekeken worden naar een evenwichtige teamsamenstelling (passende posities, veldbezetting).

Bij vier teams of méér in een leeftijdscategorie is het 2e team ook een selectieteam. De overige teams worden aangemerkt als breedteteams.

De teams die voor het seizoen 2018-2019 (onder voorbehoud) als selectieteam zijn aangemerkt: JA1, JB1, JC1, JD1, MA1, MB1, MB2, MC1, MC2, MD1 en MD2. De overige teams worden aangemerkt als breedteteam.

Om teams zo goed mogelijk in te delen, hebben we een aantal middelen tot onze beschikking. t.w.:

§  De TIPS formulieren (minimaal twee keer per seizoen ingevuld door alle trainers en coaches).

§  Scouting door T&O tijdens trainingen en wedstrijden.

§  De selectietraining(en).

Dit jaar voegen wij hier een vragenformulier aan toe, middels dit vragenformulier willen wij de voorkeuren inventariseren van alle spelers/speelsters zodat we dit als aanvullende informatie kunnen raadplegen. De vragen die we hierin stellen zijn als volgt:

1.) Wil je in aanmerking komen voor een 1eof 2e selectieteam?

2.) Wil je zo hoog mogelijk in je leeftijdscategorie (breedte) spelen?

Of:

3.) Wil je liever met een vriend of vriendin in het team?

Wij gaan ervan uit dat wij op deze manier een nog betere en transparantere selectieprocedure kunnen bewerkstelligen en hiermee iedereen een juiste plek kunnen bieden in zijn of haar team.

Het vragenformulier zal per mail naar iedere speler/speelster verstuurd worden en verwachten wij zo spoedig mogelijk maar uiterlijk maandag 19 maart retour gemaild naar je lijncoördinator voor volgend seizoen.

Verdere informatie omtrent de selecties volgt later.