Jongste jeugd

Junioren

Senioren

13147737_1009200639160197_1784907665118816965_o.jpg veldzijde (klein).jpg voorkant site 2.png voorkant site.png voorzijde (klein).jpg

Regels voor Jongste Jeugd en D-spelers om veilig te kunnen trainen

28-4-2020
Nieuwsafbeelding

We hebben al veel enthousiaste geluiden gehoord van kinderen die staan te trappelen om vanaf morgen (29 april) weer te mogen trainen. Wij kunnen ook niet wachten en zijn blij dat de gemeente Ede ons weer toegang heeft gegeven tot ons sportcomplex. Dat dit onder strikte voorwaarden gaat, dat kan vast iedereen begrijpen. Veiligheid voor sporters, trainers en vrijwilligers staat altijd voorop.

Om de trainingen van de Jongste Jeugd en D-spelers veilig en verantwoord te laten verlopen, hebben we het ‘Protocol verantwoord sporten kinderen’ van NOC*NSF vertaald naar het ‘MHC Ede Sportprotocol voor Jongste Jeugd en D-spelers’ (zie bijlage onderaan dit bericht). Hierin houden we rekening met de specifieke situatie en de mogelijkheden van ons Sportcomplex De Bosrand.

Wij vragen alle ouders het ‘MHC Ede Sportprotocol Jongste Jeugd en D-spelers’ in zijn geheel met het kind(eren) goed door te nemen. Doe dit ruim vóór de eerste training en besteed daarna voor elke volgende training hier weer kort aandacht aan. Het kennen van de regels is belangrijk voor de veiligheid van de kinderen als ook voor de veiligheid van de trainers en andere volwassenen die op de club aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Het zijn belangrijke afspraken waar we ons allemaal aan moeten houden om open te mogen blijven.

Voor het goed laten verlopen van de trainingen zijn veel mensen betrokken zoals trainers,  vrijwilligers en T&O. Daarom het verzoek om je kind indien mogelijk altijd naar de geplande trainingen te laten komen. Wij houden namelijk rekening met een bepaalde hoeveelheid kinderen op het terrein en stemmen hier de inzet van mensen op af.

Let op: alle andere maatregelen die voor iedereen in heel Nederland gelden, blijven natuurlijk gewoon van toepassing. Ga dus bijvoorbeeld niet met teamgenoten bij iemand thuis chillen en fiets niet in groepjes als je geen 1,5 meter afstand kunt bewaren.

Definitief trainingsschema voor deze week

Zoals eerder aangegeven, beginnen we deze eerste week met één training per team. Zo kunnen we goed bekijken of er aanpassingen in het begeleidings- of vrijwilligersschema nodig zijn voor de weken erna. Het definitieve trainingsschema voor deze week publiceren we vanmiddag.

Overige activiteiten

Tot 20 mei zijn andere activiteiten dan de trainingen van de (Jongste) Jeugd niet toegestaan op onze club. Buiten de trainingstijden om is het dan ook niet toegestaan het sportpark te betreden. Zodra er meer bekend is over de situatie na 20 mei zullen wij uiteraard weer van ons laten horen. We hopen dat we dan, zodra verantwoord en toegestaan, iedereen weer mogen verwelkomen op de club.

De KNHB heeft laten weten dat alle competities 2019/20 bij deze zijn beëindigd. Er zullen geen competitiewedstrijden meer plaatsvinden dit seizoen. Er worden geen kampioenen uitgeroepen en geen promoties/degradaties doorgevoerd. Je leest hier meer over op de website van de KNHB.

Tot slot

Nogmaals, we zijn heel blij dat we een eerste stap mogen zetten op de weg terug. Dat we weer ruimte kunnen geven aan het beoefenen van onze mooie sport.

Sport bewust, houd je aan de spelregels. Zo hebben we samen sportplezier!

Namens het bestuur,

 

Alex Kiffen