Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

G-Hockey behaalt 3e plek op NATIONALE SPECIAL OLYMPICS 2024

17-6-2024

Afgelopen weekend heeft het G hockey team van Ede meegedaan aan het Nationale Special Olympics 2024. Ede was gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen in poule B van het internationale programma, met de tegenstanders Tsjechië, Ireland, Duitsland.

De officiële opening van de Special Olympics vond plaats in het olympische dorp bij de Beekse Bergen. Na het aansteken van het olympische vuur en het afnemen van de sport eed was er een fantastische avond georganiseerd met optredens van onder andere Frans Bauer en andere artiesten.

Zaterdag en zondag waren de wedstrijden. De finale om de 3een 4e plek werd gestreden tegen Tsjechië. In de 1e helft kwam ons G Hockey team snel achter te staan met 0-1. Maar ze hebben zich teruggevochten en uiteindelijk de wedstrijd gewonnen met 7-1. Hierdoor heeft het team de bronzen medaille behaald.

Met trots heeft het Edese G Hockey team het shirt van Nederland gedragen. Ze kijken terug op een weekend met onvergetelijke momenten en mooie nieuwe vriendschappen.