Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

hockey_zaalhockey

BELANGRIJKSTE REGELS VOOR ZAALHOCKEY

 

-       Niet hoog. De bal moet over de grond worden gespeeld. De bal mag onopzetttelijk max. 10 cm van de grond komen tenzij de tegenstander daardoor hinder ondervindt. Alleen binnen de cirkel mag de bal hoog op de goal worden gepusht, mits niet gevaarlijk.

-       Nooit slaan. De bal mag alleen worden gepusht. Ook strafcorners mogen alleen worden gepusht. 

-       NIEUW. 

  1. Een vrije slag binnen 3 meter binnen de cirkel moet op de plek genomen worden waar de overtreding is gemaakt. Dit is hetzelfde geworden als op het veld.
  2. De lange corner in de zaal! Net als wederom op het veld, als de bal over de achterlijn gaat en is aangeraakt door een verdediger of keeper dan mag de aanvallende ploeg de bal nemen op de middellijn ter hoogte van waar de bal over de achterlijn is gegaan.
  3. De groene kaart is voortaan 1 minuut tijdstraf.
  4. Niet opsluiten. Een speler die in balbezit is mag niet opgesloten worden in de hoek van het veld of aan de balk door tegenstanders met hun stick plat op de grond. Tegenstanders moeten een opening laten waar de bal doorheen kan worden gespeeld.
  5. Niet klemmen. Je mag de bal niet tegen de balk klemmen met je stick.
  6. Niet "door het blok” heen spelen. De bal bewust hard in de stick van een laag verdedigende tegenstander spelen mag niet, zeker niet wanneer diens lichaam achter de stick zit (dit heet "door het blok spelen”) en/of wanneer dit uit een blinde draai (pirouette) gebeurt. 
  7. Niet "over het blok” heen spelen. Ook al zou de bal minder dan 10 cm van de grond blijven, dit zou een opzettelijke handeling zijn om de bal boven de grond te spelen en dat mag niet.

Daarnaast geldt, NIEUW dit seizoen

 

-       Zaalhockey wordt vanaf dit seizoen zowel bij de junioren als bij de senioren weer zes tegen zes. Dit betekent maximaal zes spelers in het veld, waaronder een doelverdediger.

-       Ook in de zaal is dragen van mondbescherming (bitje) voor veldspelers binnen het veld verplicht. 

-       Een groene kaart betekent, net als op het veld, naast een waarschuwing een tijdstraf. De tijdstraf voor een groene kaart is in de zaal 1 minuut.

-       Een vrije push dichtbij de cirkelrand wordt niet meer teruggelegd tot drie meter buiten de cirkel, maar genomen op de plaats van de overtreding. Voordat de bal echter de cirkel in gespeeld mag worden moet deze: 

o   drie meter hebben gerold, of 

o   geraakt zijn door een tegenstanderof 

o   eerst de balk hebben geraakt. 

-       Alle andere spelers dan degene die de vrije bal op de aanvallende helft gaat nemen, moeten op minimaal drie meter afstand gaan staan. Bij vrije ballen vlakbij de cirkelrand geldt dat verdedigers die in de cirkel staan binnen de drie meter afstand mogen blijven staan, maar mogen totdat de bal reglementair door een tegenstander is geraakt of de bal drie meter heeft afgelegd of de balk is geraakt niet buiten de cirkel komen. Het begeleiden van de aanvaller van binnen de cirkel is toegestaan, zolang ze niet de bal spelen of een poging doen de bal te gaan spelen. 

 

Voor een volledig overzicht, zie 

http://www.knhb.nl/scheidsrechters/alles+over+de+spelregels/DU23534_Briefings.aspx

http://www.knhb.nl/scheidsrechters/alles+over+de+spelregels/DU23533_Spelreglementen.aspx