Jongste jeugd

Junioren

Senioren

Caroussel D1kampioen_1920.jpg Caroussel_2_jeugd.jpg Kampioen_H1_1920.jpg Reserve_Heren1_4_header_1920_hoogte.jpg Reserve_Jeugd_2022_1920.jpg veldzijde (klein).jpg voorzijde (klein).jpg

Senioren Algemeen

Senioren


Ben jij (bijna) 18 jaar oud en weet je niet zo goed wat je moet verwachten van de komende hockeyjaren? Lees dan snel verder! Ook in de senioren is hockeyen bij MHC EDE leuk én gezellig.


Het klinkt heel oud, ‘senioren’, maar dat valt reuze mee. Senior word je automatisch als je 18 jaar oud bent. Geen rollators langs de velden dus! Er zijn ook teams voor ‘veteranen’, die categorie is voor spelers van 35+ jaar oud. In de junioren wordt bijzonder goed gezorgd voor teams en spelers. Dit doen we natuurlijk ook in de senioren categorie, maar er veranderen wel een paar dingen. Graag willen we je hier alvast over informeren, zodat je weet wat je te wachten staat.


Binnen je team zorg je zelf voor alle lopende zaken. Zelf maken jullie je rij schema, verzorg je de trainingen en pas je op je (keepers)materialen. Vanuit de club helpen we je natuurlijk waar mogelijk, en kan je aankloppen als je op zoek bent naar een trainer, coach of iets anders. Ook anders is natuurlijk dat je op zondag in plaats van de zaterdag speelt.Senioren

In deze categorie kom je automatisch terecht als je 18+ bent. Er zijn in de heren én de dames lijn een aantal teams actief op verschillende niveaus. Bij MHC Ede houden we allemaal van de gezelligheid die hockey te bieden heeft! 

Sportiviteit en gezelligheid gaan hand-in-hand. Iedereen wil op zijn manier wekelijks spelen op zijn sportieve toppen en worden grootse prestaties geleverd. Vandaar dat er ook veel teams in de verschillende districtscompetities uitkomen en tegen clubs in de nabije omgeving spelen. Uiteraard trainen de teams ook iedere week met elkaar. Hockey is een teamsport. Je verbind je aan een team voor de loop van ten minste één seizoen. 

Vanaf eind augustus tot half december en van half februari tot eind mei vinden de trainingen en de wedstrijden plaats. Een seniorenteam traint vaak maar 1x per week (heren en dames 1 vaker), de trainingen duren anderhalf uur. Indien een team vaker wil trainen kan dat in overleg.Veteranen

Ben je 35+? Dan is deze categorie geschikt voor jou. MHC Ede heeft enkele Veteranen en Veterinnen teams. Hier zijn zowel heren als dames teams actief op verschillende niveaus. Uiteraard zijn er ook teams die gespecialiseerd zijn in de derde helft. 

Vanaf eind augustus tot half december en van half februari tot eind mei vinden de trainingen en de wedstrijden plaats. Een seniorenteam traint 1x per week, de trainingen duren anderhalf uur. Indien een team vaker wil trainen kan dat in overleg.Trimhockey (Trockey)

Nog geen hockeytalent, maar wel enthousiast voor het spel? Of heb je een druk (sociaal) leven waardoor de weekenden bijzonder vol zitten? Misschien is trimhockey dan wel wat voor jou. 

Bij trimhockey train je elke donderdagavond samen met een groep enthousiastelingen variërend in hockeyervaring en leeftijd. De trainingen bestaan uit het werken aan de conditie, een aantal technische oefeningen en eindigt met een partijtje. Na de training praten we nog wat na onder het genot van een glaasje. 

Er wordt geen zondagcompetitie gespeeld maar er worden af en toe oefenwedstrijden georganiseerd met trimhockeyers uit de omgeving. 

Ook zijn er toernooien waar we af en toe aan meedoen maar geen van deze dingen zijn verplicht. Het gaat er vooral om lekker anderhalf uur buiten in beweging te zijn met een stick en bal en vooral met elkaar, van absolute beginner tot vergevorderde. De meeste trimmers zijn tussen de 22 en 55 jaar. Een deel bestaat uit ouders van jeugdleden, maar er zijn ook veel leden die geen hockeyende kinderen hebben.

 

Belangstellenden kunnen een paar keer proberen of het hun bevalt. Daarna word je geacht je als trainingslid op te geven bij de ledenadministratie.